αρχική σελίδα
Friday, 26 Απριλίου 2024
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Login:  
Password:
Ο ΝΟΜΟΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΝΟΜΟΣ
30/04/2007
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Πλούσιος σε τουριστικά αξιοθέατα ο νομός Ροδόπης, ξεχωρίζει για το μοναδικό κάλος του φυσικού του περιβάλλοντος, τα εξαίρετα μνημεία του και τις εκπλήξεις που επιφυλάσσουν τα ευρήματα της γης της Μαρώνειας, ο μεγάλος αριθμός βυζαντινών ναών και άλλων κτισμάτων που έχουν εντοπιστεί στο Παπίκιο Όρος, ο ναός του Πολυάνθου, η Βυζαντινή Μοσινούπολη, η τοξοτή γέφυρα του ποταμού Κομψάτου και οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία στην πόλη της Κομοτηνής.
 
Το στοιχείο που κυριαρχεί έντονα στο φυσικό περιβάλλον του Νομού Ροδόπης, είναι η μεγάλη αντίθεση που δημιουργείται ανάμεσα στον ορεινό όγκο της οροσειράς της Ροδόπης, στα βόρεια του νομού και στην απέραντη πεδιάδα που καλύπτει το κεντρικό και νότιο τμήμα του, με εξαίρεση την οροσειρά του Ισμάρου η οποία σχηματίζεται στα ΝΑ του νομού.

Τα δάση και οι καλλιεργούμενες εκτάσεις καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος των χρήσεων γης στο Νομό. Καλλιεργούμενα προϊόντα είναι μεταξύ άλλων οι τομάτες, το βαμβάκι και το σιτάρι.

 
Η οικονομία του νομού στηρίζεται σε ένα σημαντικό ποσοστό της τάξεως του 52% στον τομέα των υπηρεσιών, ενώ εμφανής είναι η τάση, που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, μετακίνησης της οικονομικής δραστηριότητας από τον πρωτογενή στο δευτερογενή τομέα παραγωγής.

Οι κλάδοι που απορροφούν τα μεγαλύτερα ποσοστά στη διαμόρφωση του ΑΕΠ είναι το λιανεμπόριο, ο κλάδος της γεωργίας, κτηνοτροφίας, δασών και αλιείας και οι κλάδοι της μεταποίησης και των κατασκευών.

 


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή